Bezoek Het Streek aan Bio-Energie EdeDeze week hebben de eersteklassers van Het Streek in Ede een bezoek gebracht aan hun ‘buurman’ op de KennisCampus; de bio-energie installatie ‘Bio-Energie Ede’. Het bezoek maakte onderdeel uit van een projectweek die in het teken stond van ‘Duurzaamheid’.

De tweede bio-energie installatie van Warmtebedrijf Ede beschikt over een leslokaal waarin de 7 klassen om beurten werden ontvangen. De leerlingen kregen een film te zien over Edese groene warmte en duurzame biomassa. Na afloop van de film werd het educatieve wanddoek bestudeerd en kon iedereen door de ramen achterin het lokaal ‘live’ meekijken in de installatie. Naar aanleiding van wat er allemaal te zien was, maakten de leerlingen een aantal opdrachten.

Warmtebedrijf Ede wil met het leslokaal in haar bio-energie installatie kennis over duurzaamheid en de energietransitie overdragen op ‘de volgende generatie’. Het bezoek van Het Streek was in dat opzicht een geslaagde pilot; op termijn wordt het lokaal beschikbaar gesteld aan meerdere onderwijsinstellingen. De glazen ruimte voorkomt dat er grote groepen rond hoeven te lopen in de, in werking zijnde, installatie. Toch blijft dat laatste erg aanlokkelijk: “Juf, kunnen we écht niet eventjes in de fabriek kijken?”.