Wat is groene warmte


Bekijk de 2D animatie van Warmtebedrijf Ede, Ede-Natuurlijk en de gemeente Ede
voor een uitleg over groene warmte in Ede

 

Warmtebedrijf Ede levert groene warmte, groene koeling, groene stoom en groene stroom. Of u deze producten kunt afnemen is afhankelijk van een aantal factoren; neem hiervoor eerst contact met ons op.

Groene warmte
In de twee Edese bio-energie installaties van Warmtebedrijf Ede worden resthoutsnippers uit de regio volledig automatisch verbrand. Het water dat hierbij wordt verwarmd gaat via het groene warmtenet in Ede naar woningen, bedrijven, sportvoorzieningen, zorginstellingen, scholen, etc.
Lees hier alle voordelen van groene warmte.

Groene koeling
Bij nieuwbouw heeft de projectontwikkelaar de keuze voor warmte met topkoeling. (Het realiseren van een koude-oplossing in het geval van bestaande bouw is tevens mogelijk, maar aanzienlijk kostbaarder). Het koude water zorgt dan voor koeling van uw woning wanneer het door uw leidingnetwerk in vloeren, wanden en radiatoren stroomt. Wij bieden duurzame en efficiënte koeling; vraag naar de mogelijkheden.

Groene stoom
De bio-energie installaties leveren ook groene stoom aan industriële afnemers. Stoom is een product dat in dezelfde installatie o.b.v. dezelfde houtige biomassa wordt gemaakt en via een aparte groene stoomleiding wordt geleverd. Er ligt al een, voor Nederland unieke, ondergrondse groene stoomleiding tussen de bio-energie installatie aan de Dwarsweg en HSV Moulded Foams Group in Ede.

Groene stroom
Groene stroom is een waardevol en duurzaam ‘bijproduct’ van de warmwater-productie in onze bio-energie installaties en leveren we aan het openbare elektriciteitsnet.

Hieronder ziet u de keten in Ede schematisch afgebeeld: