ROC A12 aangesloten op groen warmtenet Ede

Afbeelding ondertekening MPD Groene Energie ROC A12

EDE – Op de Nationale Dag van de Duurzaamheid tekenden de Christelijke Onderwijsgroep Vallei & Gelderland- Midden (COG) en Warmtebedrijf Ede een overeenkomst voor levering van duurzame warmte. Warmtebedrijf Ede gaat vanaf het derde kwartaal 2016 duurzame warmte leveren, voor de verwarming van het schoolgebouw van ROC A12 aan de Reehorsterweg, dat onderdeel uitmaakt van COG. ROC A12 wordt aangesloten op het groene warmtenet van Ede, waarvan de aanlegwerkzaamheden momenteel in volle gang zijn. De warmte zal geleverd worden door de nieuw te bouwen bio-energie installatie in Park Reehorst.

Toine Schinkel, lid College van Bestuur van COG/ROC A12: ,,Met de omschakeling naar deze vorm van energie geven we invulling aan onze behoefte om duurzame oplossingen te zoeken.” Het initiatief van Warmtebedrijf Ede sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van COG. Schinkel: ,,Behalve dat deze vorm van energie CO2-neutraal is, is het op de langere termijn ook een goede investering. Het onderhoud van onze grote, dure ketels komt hiermee bijvoorbeeld te vervallen.”

Het tekenen van de overeenkomst is een mooie mijlpaal op de Nationale Dag van de Duurzaamheid. ,,We proberen vandaag ook bij onze studenten het bewustzijn te vergroten; de verwarming staat vandaag een paar graden lager, er branden minder lampen, de repro stimuleert dubbelzijdig printen en de schoolkantine heeft een duurzaam broodje. Er zijn zo nog een aantal acties waarmee we willen laten zien dat je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken”, aldus Schinkel. Op deze manier hoopt ROC A12 bij te dragen aan het stimuleren van een duurzamere levensstijl van studenten en medewerkers.

Warmtebedrijf Ede is blij COG/ROC A12 als nieuwe aansluiting op het groene warmtenet Ede te mogen verwelkomen. Gé Zijerveld, directeur van Warmtebedrijf Ede: ,,Na de Aeres Groep/PTC+ is COG/ROC A12 de tweede duurzame aansluiting, waarna hopelijk nog meer partijen op de Kenniscampus zullen volgen. We zijn ook erg enthousiast over het voornemen om met deze partijen een lokaal samenwerkingsverband aan te gaan. Samen willen we een gebied gaan realiseren waar scholen, bedrijven en omwonenden kunnen leven, leren en innoveren, passend bij de ambities van de Kenniscampus.”