Sheltersuits brengen warmte in Ede

EDE – Vanuit de kerstgedachte vroeg Warmtebedrijf Ede zich af hoe zij toch warmte kan leveren aan Edenaren die het moeten stellen zonder dak boven het hoofd. Het antwoord op die vraag diende zich aan in de vorm van een ‘Sheltersuit’. Zo kwam het dat directeur Valentijn Kleijnen deze week tien Sheltersuits overhandigde aan de Edese vestiging van het Leger des Heils.

Het doel is om met de suits de zogeheten Edese ‘buitenslapers te ondersteunen. In Ede is er opvang voor dak- en thuislozen, maar er zijn mensen voor wie die opvang niet voldoet. Een Sheltersuit is een noodoplossing voor deze mensen. Manager Beschermd Wonen van Het Leger des Heils Michaël la Roi: “We zijn dankbaar de Sheltersuits in ontvangst te mogen nemen. Ook zijn we blij met de steun vanuit het betrokken Edese bedrijfsleven”.

Het ‘pak’ bestaat uit een wind- en waterdichte jas, een slaapzak met ingebouwd kussen en een plunjezak. Het ‘draagbare bed’ is volledig gemaakt van restmateriaal, waardoor elke Sheltersuit uniek is. Oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is, met een nieuwe duurzame functie. De Sheltersuits worden bovendien gemaakt door vluchtelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer informatie leest u op www.sheltersuits.com