Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen

Lees hier alles over de houtige duurzame Biomassa zoals deze door Warmtebedrijf Ede wordt benut:

Langskomen uitsluitend op uitnodiging.
Klik hier voor Routebeschrijving Bio-Energie Ede – Geerweg 11 Ede

Gedurende de eerste 12 maanden houden wij een standaardbedrag aan; voor sociale huurwoningen ligt dit bedrag lager dan voor koopwoningen. Kijk onder ‘mijn groene warmte’ voor de actuele tarieven.

Na 12 maanden ontvangt u een eindafrekening van ons en ziet u of u dient bij te betalen of geld van ons terugkrijgt. Na deze 12 maanden passen wij het maandbedrag aan, aan uw persoonlijke situatie. Indien u dit persoonlijke maandbedrag vervolgens wens te wijzigen, dan kunt u dit doorgeven op klantenservice@warmtebedrijfede.nl

Het voorschotbedrag is gedurende de eerste 12 maanden gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld gezin, daarna wordt het toegespitst op uw persoonlijke gemiddelde verbruik.

U betaalt elke maand hetzelfde voorschotbedrag; in de zomer en in de winter, ongeacht uw verbruik. Na een jaar ontvangt u een gespecificeerde jaarrekening, waarop u ziet of u geld terugkrijgt of dat u dient bij te betalen. Net als bij aardgas, geldt voor groene warmte; als u minder stookt, betaalt u ook minder.

Particulieren worden beschermd door de Nederlandse Warmtewet; u betaalt niet meer dan een gemiddelde bewoner van een identieke woning met een gasaansluiting. Bekijk het Tarievenblad Kleinverbruik 2018 voor de actuele tarieven, zoals deze zijn vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Neem met uw onderhoudsverzoek contact op met
Warmte Service Ede – 085 4884 790

U ontvangt (straks) groene warmte van ons omdat uw (nieuwe) woning is aangesloten op het groene warmtenet in Ede. U heeft hiervoor een contract met ons afgesloten.

Indien u dit nog niet gedaan heeft, kijk dan snel onder ‘Mijn groene Warmte’ hoe u alles regelt.

Let op: Warmtebedrijf Ede levert groene warmte en duurzaam verwarmd tapwater, u dient zelf uw elektriciteitsleverancier en waterleverancier (in deze regio: Vitens) te contracteren.

Neem zo spoedig mogelijk contact op met Warmte Service Ede:
085 4884 790
Servicenummer 24 uur per dag bereikbaar.

Bent u een zakelijke klant?
Neem dan direct contact met ons op via 0318 – 304400

Bent u een particuliere klant?
Download het  Afmeldformulier groene warmte
Vul het in en stuur het per post of per mail retour aan:

Warmtebedrijf Ede
klantenservice@warmtebedrijfede.nl
Postadres: Telefoonweg 34, 6712 GC Ede.

Wij stellen het op prijs als u een mail wilt sturen met uw vraag naar: klantenservice@warmtebedrijfede.nl

Let op:  Dit is het hoofdkantoor; langskomen uitsluitend op afspraak.

Klik hier voor een Routebeschrijving

Groene warmte is niet duurder dan gas; een particulier betaalt niet meer dan de gemiddelde Nederlandse aardgasprijs. (het NMDA-principe). Een zakelijke aansluiting is vaak zelfs goedkoper uit met groene warmte; wij maken graag een vrijblijvend prijsvergelijk t.b.v. uw bedrijfspand, sportaccommodatie of appartementencomplex gebaseerd op uw specifieke situatie.

Particulieren worden beschermd door de Nederlandse Warmtewet; u betaalt niet meer dan een gemiddelde bewoner van een identieke woning met een gasaansluiting. Bekijk het Tarievenblad Kleinverbruik juli 2018 voor de actuele tarieven, zoals vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Net als voor aardgas geldt voor groene warmte; hoe minder u stookt, hoe minder u betaalt.

Voor zowel zakelijk als particulier geldt; geef uw interesse door via ons interesseformulier of neem contact op met:

Warmtebedrijf Ede
T: 0318 – 304400
info@warmtebedrijfede.nl

Wanneer u uw woning met aansluiting op groene warmte betrekt, wordt pas in de eerste volledige kalendermaand het voorschotbedrag voor het eerst geïncasseerd. Dit gebeurt rond de 22e van de kalendermaand.

Uw verbruik, vastrecht e.d. van de eerste onvolledige maand, worden verrekend in de jaarrekening die u na precies 12 maanden van ons ontvangt. Hierin leest u of u dient bij te betalen of geld terugkrijgt.