Vierde VvE sluit aan op groen warmtenet Ede

Tekenen Bijsterveld foto MPD
Vierde VvE sluit aan op groen warmtenet Ede

EDE – Woensdagavond 6 januari ondertekenden Dhr. Bazen van VvE Bijsterveld en Dhr. Kleijnen van MPD Groene Energie op het kantoor aan de Telefoonweg de leveringsovereenkomst van groene warmte. Bijsterveld is hiermee al de vierde klimaatbewuste Vereniging van Eigenaren van appartementencomplexen in Ede die aansluit op het warmtenet; eerder sloten VvE De Valkenier, VvE Valkestein C en VvE Laathof 2 zich al aan. Met deze aansluiting reduceren de appartementencomplexen hun CO²-uitstoot in één klap tot wel 70%!

Ook Sporthal De Peppel heeft er recent voor gekozen om, in navolging van het eerder aangesloten Zwembad de Peppel, fossiele brandstof in te wisselen voor hernieuwbare warmte. Volgens planning zullen de 39 appartementen aan de Bijsterveld in Ede in het derde kwartaal van 2016 worden voorzien van groene warmte.

WEQ thermometer2Het aantal woningequivalenten (WEQ) dat hiermee aangesloten is op het groene warmtenet in Ede stijgt hiermee gestaag naar 5000. Volgens de huidige planning wordt dan eind 2016 het aantal van 10.000 WEQ behaald. De ambitie die MPD Groene Energie zich gesteld heeft – het aansluiten van 20.000 WEQ in 2020 – komt hiermee steeds meer in zicht.

Het sluiten van de overeenkomst met VvE Bijsterveld betekent voor MPD Groene Energie dat er volop gestart kan worden met de technische engineering, de planning en uiteindelijk de aanleg van dit nieuwe gedeelte van het Edese warmtenet. De plannen worden afgestemd met diverse belanghebbenden en ook kan er nagedacht gaan worden over overige nieuwe aansluitingen op deze nieuwe uitbreidingsroute van het warmtetracé. ‘Wij zijn trots dat er al vier VvE’s de stap hebben gezet naar een steeds verdere verduurzaming van Ede’, vertelt projectdirecteur Valentijn Kleijnen, ‘Met de aansluiting van VvE Bijsterveld zijn we weer een stap verder in de energietransitie in Ede; een goed begin van 2016.’ Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.