Een nieuwe aansluiting, hoe werkt dat?

De overheid heeft de ambitie uitgesproken dat Nederland in 2050 CO2-neutraal moet zijn, hetgeen o.a. betekent dat aardgas geleidelijk uitgefaseerd wordt. Momenteel worden de meeste huizen in Ede nog verwarmd met aardgas, bijvoorbeeld via de cv-ketel. Er zijn alternatieven voor aardgas zoals een warmtepomp (individueel) of een WKO-installatie (vaak in appartementencomplexen), maar deze oplossingen zijn over het algemeen prijzig en door een lage warmtetemperatuur zijn ze soms niet geschikt voor veel bestaande bouw. Wij bieden een derde alternatief: sluit aan op een collectief warmtenet!

Warmtenet voor de consument

Bent u aan het kijken hoe u uw woning kunt verduurzamen? Een warmtenet is de nieuwe, moderne versie van de eerdere stadsverwarming. Hiermee kunt u uw huis verwarmen zoals u gewend was met de cv-ketel, maa dan duurzaam! Wij ontzorgen u in onderhoud, reparatie en zonodig zelfs vervanging van de warmteafleverset. Naast duurzamer, is een warmtenet ook veiliger dan verwarmen met aardgas. Het Edese warmtenet is één van de duurzaamste van Nederland, en (ook in 2023) prijstechnisch gunstig.

Lees hieronder verder of meld uw interesse via deze pagina

U als klant bent altijd verzekerd van zorgeloos warmte

De klant centraal

Warmtebedrijf Ede is een servicegerichte organisatie. We leveren warmte, zowel via onze leidingen als in ons klantcontact. Zo kunnen klanten wijzigingen makkelijk aan ons doorgeven via de administratiepagina en verzorgen wij alle service en onderhoud. Onze tarieven staan altijd op onze website gepubliceerd. We denken graag mee met klanten die het financieel niet breed hebben. En mocht u toch onverhoopt te maken hebben met een (zeldzame) storing, is ons klantenservicenummer 24/7 bereikbaar.

Tot slot nemen we feedback en tips van klanten serieus, dat stimuleert ons om nét dat ene stapje extra te kunnen zetten. Wij ontvangen uw tips en suggesties dan ook graag via info@warmtebedrijfede.nl 

Bent u klant en wilt u meepraten?
Word dan lid van onze Warmteraad!
U kunt zich aanmelden via warmteraad@warmtebedrijfede.nl

Aansluiten is altijd vrijwillig

Ons warmtenet wordt aangelegd op basis van de vraag, en dus vrije keuze van zowel de consument als zakelijke klant. Is er genoeg belangstelling om aan te sluiten in een wijk of buurt? Dan kunnen wij kijken of we het financiële plaatje rondkrijgen om de hoofdleiding van het warmtenet erheen te kunnen leggen, en daarbij ook wijknetten aan te leggen. De woning-, of bedrijfseigenaar maakt de keuze, in andere gevallen de ontwikkelaar van een nieuwbouwproject, of de verhuurder van een woning. Ook is het goed om te weten dat wij een open warmtenet hebben: we hebben geen concessie (het alleenrecht voor warmtelevering) gekregen vanuit de overheid. En daar heeft u als consument het voordeel van.

Geef uw interesse aan via interesse in groene warmte