Slim groen Warmtenet Warmtebedrijf Ede

Waarom kiezen voor een warmtenet?

Een slim, groen warmtenet is een fossielvrij alternatief voor een aardgasaansluiting. In plaats van uw cv-ketel, plaatsen wij een warmteafleverset in uw woning en een leiding van het wijkwarmtenet naar uw huis toe. Hiermee maakt u uw huis aardgasvrij en heeft u nog steeds uw vertrouwde (ruimte-)verwarming en het hete tapwater. Bovendien vermindert u de CO2-uitstoot per direct met 85% en bent u (in de meeste gevallen)  goedkoper uit bij uw maandelijkse verwarmingskosten.

Warmtenetten zijn namelijk met de huidige hoge gasprijzen vrijwel in alle gevallen voordeliger. Ook is een warmtenet vrijwel altijd voordeliger dan een warmtepomp, met de huidige hoge elektriciteitsprijs incl. onderhouds- en vervangingskosten. De warmtemarkt is gereguleerd en u bent als klant beschermd. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt namelijk elk jaar de maximumtarieven die warmteleveranciers mogen vragen. Warmtebedrijf Ede houdt deze maximumtarieven niet aan, maar past een korting toe. En we zijn wettelijk verplicht om u continue warmtelevering te garanderen. De huidige tarieven vindt u op onze tarievenpagina

Hoe kan ik aansluiten op het warmtenet?

Als het warmtenet in de buurt ligt, en u kiest om aan te sluiten, dan wordt er een warmwaterleiding naar uw huis aangelegd. Een zogenaamde warmteafleverset vervangt de cv-ketel en die levert de warmte benodigd voor uw huidige binneninstallatie. Radiatoren, vloerverwarming en kranen hoeven in principe niet aangepast te worden. De warmteafleverset is vrijwel altijd kleiner dan de huidige cv-ketel, geeft geen geluid, is veilig, levert onbeperkt warmte en is voor u onderhoudsvrij. Het benodigde onderhoud, reparatie en zo nodig zelfs vervanging verzorgen wij. Houd er rekening mee dat bij het volledig aardgasvrij maken van uw woning ook uw gasfornuis vervangen dient te worden voor een inductie- of een keramische kookplaat.

Ligt er geen warmtenet bij u in de buurt? Dit hoeft geen probleem te zijn. Lees verder.

Er ligt geen warmtenet in de buurt, wat nu?

Het warmtenet in Ede wordt aangelegd op basis van vraag. Is er genoeg belangstelling in een wijk of buurt om aan te sluiten? Dan kijken wij of we het warmtenet daarheen kunnen uitbreiden. Om een wijkwarmtenet aan te leggen zijn samenwerking en draagvlak cruciaal. Daarom werken wij samen met de gemeente, bewoners, bedrijven, woningcorporaties, VvE’s en bewonerscollectieven. In de regel hebben wij, van voldoende potentiële aansluiters, een deelnamepercentage nodig van 70% om de aanleg (en uw aansluiting) rond te krijgen. Bovendien blijft aansluiten vrijwillig – wij hebben geen aansluitverplichting en ook na de aanleg is men vrij om zelf aan (of af) te sluiten.