Slim Groen Warmtenet in praktijk

Altijd al willen weten hoe een warmtenet precies werkt?
Over de warmte-afleverset, de warmtewisselaar, het warmteoverdrachtstation (WOS), het open netwerk etc? In deze film zie je hoe het warmtenet in Ede in praktijk functioneert.

Logo Slim Groen Warmtenet Warmtebedrijf Ede

 

Een warmtenetwerk aanleggen is meer werk dan zomaar een pijp in de grond leggen. Wij werken met een bronnenmix, waarbij er na verloop van tijd, op een groter warmtenet, ook steeds meer verschillende duurzame bronnen kunnen worden aangesloten. Onze klanten krijgen zo steeds groenere warmte, zonder dat zij hiervoor iets te hoeven doen. Verder vinden wij het belangrijk dat aansluiten op een warmtenet gebeurt op basis van vrije keuze, zoals in Ede”.

Valentijn Kleijnen
Directeur Warmtebedrijf Ede & Energie voor Elkaar
Ede KLimaatneutraal
Onze visie: Een slim groen warmtenet in een klimaatneutraal Ede

Onze geschiedenis

Al sinds 2013 zijn wij in Ede actief. In dat jaar is de eerste duurzame energie installatie groene warmte gaan leveren aan Kernhem.

In 2020 werd Warmtebedrijf Ede onderdeel van het toen opgerichte platform Energie voor Elkaar, een koepelorganisatie voor zeer duurzame warmtenetten. We werken aan diverse duurzame warmtebronnen en sluiten steeds meer woningen, bedrijfspanden, sportaccommodaties en monumenten aan.

Anno nu is het slimme, groene warmtenet van een lokaal (wijk-)warmtenetje uitgegroeid tot een stadsbreed leidingennetwerk in grote delen van Ede. Samen versnellen we de energietransitie!

“Samen met u willen wij de energietransitie in Ede versnellen; gemeenschappelijk op naar een fossielvrije samenleving. Dat begint met de warmtetransitie in de bebouwde omgeving, zoals de kern van Ede, en daar is een warmtenet zeer geschikt voor. Het biedt comfortabele, duurzame, leveringszekere en betaalbare warmte voor alle typen panden en woningen van oud tot nieuw, met door de ACM gecontroleerde maximumtarieven, waarbij onze afnemers worden beschermd vanuit de Nederlandse Warmtewet en door Warmtebedrijf Ede worden ontzorgd”.

Anique Timmermans
Kwartiermaker Warmtebedrijf Ede
Anique kwartiermaker Ede Warmtebedrijf Ede
Ons bedrijf is trotse partner van Energie voor Elkaar

Trotse partner van Energie voor Elkaar

Warmtebedrijf Ede kijkt doorlopend naar hoe we onze organisatie nóg slimmer en nóg efficiënter kunnen inrichten. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze partnership met het platform Energie voor Elkaar. Hieronder vallen veel van de meest duurzame warmtenetten in Nederland en wordt kennis, kunde en kapitaal gebundeld en ter beschikking gesteld. Dit helpt om met de allernieuwste duurzame ontwikkelingen mee te liften en de benodigde investeringen te doen, terwijl we met ons hechte team op het kantoor in Ede tegelijkertijd efficiënt kunnen blijven werken.