Duurzame warmte-oplossing

Met het slimme, groene warmtenet in Ede bent u als projectontwikkelaar in één keer klaar. Ons leidingennetwerk levert namelijk warmte die geschikt is voor elk type woning. Ook bespaart een aansluiting wel 85% CO2-uitstoot hetgeen een positieve invloed heeft op de BENG 2 en 3-scores.

Realiseert u nieuwbouw in Ede en u bent benieuwd of groene warmte de passende, duurzame oplossing voor uw project is? Vraag vrijblijvend onze informatie voor ontwikkelaar, aannemer en installateur aan, via info@warmtebedrijfede.nl 

Hieronder vindt u de Technische Aansluitvoorwaarden voor het aansluiten van Kleinverbruikers en zakelijke verbruikers:

Service Warmtebedrijf Ede

Vergelijking met WKO en warmtepompen

Een projectontwikkelaar heeft doorgaans de keuze uit drie aardgasvrije oplossingen: Een warmtepomp met zonnepanelen, een WKO-installatie met zonnepanelen of een warmtenet-aansluiting. De eerste twee oplossingen bieden warmte van een relatief lage temperatuur, wat prima werkt voor goed-geïsoleerde panden. Maar deze oplossingen gaan gepaard met aanzienlijke investeringen, en zeker een WKO-installatie neemt veel ruimte in beslag. Daarbij leveren zonnepanelen niet genoeg vermogen voor het winterseizoen, juist wanneer elektriciteit relatief duur is en de warmtevraag op een piek is. Daarnaast zien we ook een ander verschijnsel: problemen met de netstabiliteit voor WKO, waardoor de warmtetemperatuur in de winter steeds lager wordt.

De oplossing die het elektriciteitsnet niet belast, meer CO2 bespaart, betrouwbaar, betaalbaar, veilig is én de afnemer geheel ontzorgt, is een aansluiting op het groene warmtenet.

Nieuwbouw Maurits kazerne Ede Warmtebedrijf Ede

Een warmtenet is toekomstbestendig

Een aansluiting op het warmtenet is geschikt voor alle soorten vastgoed. Door onze zeer hoge duurzaamheidsscore is het (i.t.t. WKO of warmtepomp) niet nodig om extra duurzaamheidsstappen ze zetten om aan de BENG-normering te voldoen. Onze warmte komt namelijk uit een mix van duurzame lokale warmtebronnen, die wij voortdurend verduurzamen. Bovendien is er geen einddatum voor exploitatie, wij blijven verantwoordelijk voor de installatie en alle service en onderhoud. Daarnaast heeft u geen vergunning voor bodembronnen nodig. En voor de eindgebruikers is een warmtenet financieel aantrekkelijk, waarbij de overheid de warmtemarkt reguleert via de ACM door middel van maximumtarieven en winstmaximalisatie.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?