De binneninstallatie

De binneninstallatie is het gedeelte van de warmtapwater- en verwarmings-installatie die in uw woning zijn aangebracht. Deze binneninstallatie is eigendom van de woningeigenaar en is weergegeven in het rode kader in de afbeelding (klik voor een vergroting).

Lekkage

In geval van lekkage: zet de afsluiters (1 t/m 4) aan de warmteset in de meterkast dicht. Bij lekkages aan de binneninstallatie kunt u contact opnemen met uw eigen installateur, verhuurder of eigenaar. Warmtebedrijf Ede is niet verantwoordelijk voor de binneninstallatie.

Warmteset warmte-afleverset Warmtebedrijf Ede WBE

Ontluchten van radiatoren

Bij een borrelend geluid uit uw binneninstallatie; probeer deze eerst te ontluchten. Bij het ontluchten van de radiatoren dient u de volgende procedure te volgen:

  1. U draait alle radiatorkranen open en wacht enkele minuten.
  2. Met het sleuteltje draait u de ontluchtingsventielen van de radiatoren, convectoren of vloerverwarming voorzichtig open. Het is handig bij het ontluchten beneden in de woning te beginnen en naar boven in de woning te werken. 
  3. Zodra er water uitkomt, draait u het ventiel direct weer dicht. Houd een doekje bij de hand voor eventueel (heet) spatwater.
  4. Als alle lucht ontsnapt is, draait u het ventiel direct weer dicht.
  5. Zet na het ontluchten de radiatorkranen weer in de oorspronkelijke stand.
radiatorkraan
Radiatorkraan
ontluchtingsventiel
Ontluchtingsventiel

Aanpassingen aan de woning

Als u huurder bent, dient u toestemming van uw verhuurder of de woningcorporatie te verkrijgen voor het verrichten van aanpassingen aan de binnenhuisinstallatie in de woning.

Laat aanpassingen van uw binnenhuisinstallatie (aan bijv. de kamerthermostaat, radiatoren of radiatorkranen, de cv-leiding of vloerverwarming) bij voorkeur door een erkend installateur uitvoeren. Controleer of alle materialen / componenten die u gaat gebruiken geschikt zijn voor het systeem van onze warmte; dit kunt u terugvinden in onze technische aansluitvoorwaarden. Bij twijfel kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@warmtebedrijfede.nl of 085 – 07 12 600

LET OP: Houd er rekening mee dat wanneer er aanpassingen gedaan zijn aan uw binnenhuisinstallatie, deze opnieuw zal moeten worden ingeregeld.

Belangrijk!

  • Verbreek niet de verzegeling van de warmtemeter.
  • Verbreek niet de verzegeling van de warmte-afleverset.
  • Doe zelf geen aanpassingen aan de warmte-afleverset.