Cees van de Knaaphal, sporthal WBE, Warmtebedrijf Ede

Profiteer van lage kosten als zakelijke gebouwhuurder

Als gebruiker van een bedrijfspand zit u er ’s winters graag warmpjes bij en houdt u ’s zomers het hoofd graag koel. Voor uw maandhuur wilt u een comfortabele, zorgeloze plek om te werken en uw relaties te ontvangen. Dat stelt bepaalde eisen aan het gebouw, om zo de maandelijkse energielasten beheersbaar te houden. Dit kan bij uitstek in een duurzaam, energiezuinig gebouw dat aan alle wettelijke vereisten voldoet. Daar kan een warmtenetaansluiting bij helpen, want voor veruit de meeste zakelijke aansluitingen op groene warmte, geldt een besparing ten opzichte van de maandelijkse lasten voor aardgas.

De Fietser Enka Monument op groene warmte van Warmtebedrijf Ede WBE

In één keer voldoen aan wettelijke eisen als gebouweigenaar

Als gebouweigenaar krijgt u steeds meer te maken de verduurzaming van uw vastgoed. Daar hangt een prijskaartje aan, en soms gaat het om forse investeringen. Dat komt de exploitatie niet altijd ten goede. De energielabel C-verplichting en de uitfasing van aardgas vanuit de overheid om uw pand(en) sneller te verduurzamen, kunnen veel invloed hebben op uw investeringskeuzes in de komende jaren. Uiteindelijk moet uw pand natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk blijven voor huurders. Een warmtenetaansluiting kan hier uitkomst bieden.

Uitvindersbuurt Woonstede Warmtebedrijf Ede groene warmte aangesloten

Sociale huur wordt aardgasvrij

Woningcorporaties staan voor een lastige opgave. Aan de ene kant dient de sociale woningvoorraad verduurzaamd te worden, met aan de andere kant de forse nieuwbouwopgave in de sociale sector. Vanuit de maatschappij zijn er steeds meer vragen en taken bij de woningcorporatie gelegd, en dat beïnvloedt de budgetkeuzes. De verduurzamingsvraag is complex, omdat het veelal bestaande bouw betreft. Warmteoplossingen zoals warmtepompen of WKO-installaties leveren doorgaans lage temperatuur warmte, en zijn daardoor niet altijd geschikt voor bestaande bouw. En ingrijpend isoleren vraagt een behoorlijke investering.

Ons slimme, groene warmtenet biedt de oplossing

Huurders zijn hiermee verzekerd van dezelfde warmte die ze altijd hadden. Bovendien is onze warmtelevering gegarandeerd en zijn huurders beschermd vanuit de Nederlandse warmtewet en de marktregulatie van de tarieven door de Autoriteit Consument & Markt. Daarnaast kunnen woningcorporaties en hun huurders extra profiteren van het speciale Power-to-Heat initiatief. Dit zijn collectieve zonnepanelen die elektriciteit leveren tot het net vol raakt, dan wordt de energie omgezet in warmte voor het warmtenet.

Nieuwbouw kazerneterreinen Ede op groene warmte WBE Warmtebedrijf Ede

Een duurzame en stabiele warmteoplossing voor nieuwbouwwoningen

In Ede bouwen projectontwikkelaars aan nieuwe woonruimte. Inmiddels wordt nieuwbouw grotendeels gasloos opgeleverd, maar bij elk project rijst de vraag: hoe dan? Immers, welke oplossing er ook gekozen wordt, de leveringszekerheid en warmtetemperatuur hebben een grote invloed op de comfortbeleving van de bewoners. Een slim groen warmtenet biedt hier een duurzame uitkomst, ook bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen.